ADV

15 april 2024

AEX in ban van Israël/Iran. Welke aandelen zijn een ‘strong sell?’

De aandelenmarkten zullen vandaag volledig in het teken staan van de opbouwende spanning tussen Israël en Iran.

Er zijn al de nodige raketten afgevuurd door Iran, maar deze zijn onderschept. Vergelding moet nog plaatsvinden. De VS probeert zich uit de gevechten te houden. Het is een kwestie van afwachten. Erop inspelen kan niet. Aandelenkoersen kunnen gemakkelijk onder druk staan. Olie is lager, maar bij nieuwe raketten komt er toch een doorbraak van de olieprijs met alle gevolgen van dien voor de inflatie en de rente. Dus, voor welke Nederlandse aandelen worden ‘strong sells’ gegeven.

AEX in ban van Israël/Iran. Welke aandelen zijn een 'strong sell?'

Aandelenmarkten lijken zich weinig aan te trekken van Israël/Iran. Vreemd, want het schijnt vooral om een ‘oefening’ te zijn gegaan van de zijde van Iran. Amerikaanse futures staan tot 0,5% hoger. Europa is eveneens hoger. AEX staat voor de officiële opening iets in de min terwijl de DAX 0,6% hoger staat. Stoxx 50 +0,6%. Nikkei -0,8%, Shanghai +1,1%, CSI 300 +2,0%, Sensex -0,6%, Hong Kong -0,9%.

Euro/dollar onderuit op 1,0652. Brent -0,7% op 89,89 dollar. Goud +0,5% op 2.354 dollar. Bitcoin +0,9% op 66.360 dollar.

AEX in ban van Israël/Iran. Welke aandelen zijn een 'strong sell?'

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider