ADV

18 april 2024

AEX interessant voor traders

De aandelenmarkten staan nog steeds in het teken van de economie, alleen minder negatief dan eerder het geval was.

De kans op een zachte landing is in de meeste regio’s toegenomen. Centrale banken zoals de Federal Reserve (Fed) staan nu voor een dilemma: te snel de rente verlagen kan de inflatie stabiliseren op een hoger dan gewenst niveau; vasthouden aan een te restrictief monetair beleid daarentegen kan de economische groei belemmeren, waardoor de kans op een harde landing toeneemt, stellen Oliver Blackbourn, CFA, Portfolio Manager en Adam Hetts, CFA, Global Head of Multi-Asset | Portfolio Manager bij Janus Henderson.

De Amerikaanse futuresmarkten hebben het aantal verwachte renteverlagingen inmiddels teruggebracht. De obligatiemarkt heeft dit sneller ingeprijsd dan de aandelenmarkt, met rendementen over de hele curve die duidelijk hoger zijn dan aan het begin van 2024. De aandelenkoersen daarentegen blijven maar stijgen. Afgezien van de handvol Amerikaanse megacaps die de markten de afgelopen tijd hebben gedomineerd, lijken de waarderingen dichter bij de reële waarde te liggen. Hetzelfde geldt voor Europese aandelen, die kunnen profiteren van zowel aanstaande renteverlagingen als een keerpunt in de cyclus

De AEX dicht in de buurt van de ondergrens van de bandbreedte. Interessant voor traders.

AEX interessant voor traders

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider