Binnenkort zal er hier een agenda worden bijgehouden van de events van Beursinside

Programma

Plenair

Actualiteiten van de dag worden besproken, hoe dit effect heeft op de wereldeconomie, de Nederlandse economie en wat je met die informatie kan doen.

Sprekers: Job Langeveld, @koerstijgers & Ronald Kok, analist.nl

Een panel over de toekomst van crypto!

Deelnemers debat:

Raoul Esseboom, CryptoTakkies
Michaël van de Poppe, @cryptomich & Eight Global

Vind je het leuk om bedrijven te onderzoeken en te bepalen of je de aandelen moet kopen? Dan is een fundamentele analyse helemaal het einde. Maar waar moet je op letten in je onderzoek? In de sessie loop ik je er helemaal doorheen aan de hand van een interessant aandeel.

Spreker:
Rowan Nijboer, Rowan Nijboer Beleggen

VLIEGEN OVER DE AEX VELDEN

Beleggers zijn druk doende om hun portefeuille in het vierde kwartaal nog wat glans te geven. Maar krijgen zijn de kans daartoe? Wat zijn de plannen van de AEX beursbarometer richting de jaarultimo? Staan we aan de vooravond van een mooie rally of gaat het luik open? Waar liggen de cruciale krijtstrepen op het veld? Wat zijn aannemelijke scenario’s? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen daal ik af tot op de dagchart met zijn charttechnische details op superkorte termijn. Daarna zoom ik uit naar de weekchart om vast te stellen of de spelers aldaar dezelfde intentie hebben als de korte termijn spelers. Dat doe ik ook voor de maandspelers en zelfs de jaarspelers. Vliegen over de velden om aan het einde van de vlucht een kant-en-klaar strategisch handelsplan te presenteren voor de actieve doe-het-zelf beleggers.

Analist:
Nico PR Bakker, BTAC

2022 was al een turbulent jaar en het einde van het jaar ziet ook grauw en biedt veel onzekerheid. Plannen voor dit einde zijn al gemaakt en men is al bezig met het jaar 2023, voor beleggers is dit helemaal belangrijk. Wat gaar 2023 ons brengen?

Spreker:
Edin Mujagiç, Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer.

Een debat waarin beleggingsprofessionals hun meningen en inzichten delen over het investeren in groei, waarde of dividendaandelen.

Deelnemers debat:
Martine Hafkamp, oprichtster Fintessa
Rowan Nijboer, Rowan Nijboer beleggen

In 10 minuten neemt Bob ons mee in zijn verwachtingen voor economie en financiële markten.

Spreker:
Bob Homan, Hoofd Investment Office ING

Een panel waar professionals en finfluencers hun visies en meningen delen over sectoren met potentie.

Deelnemer Debat:
Pelle van Essen, @dejongebelegger

Masterclasses

Wil jij weten hoe je winstgevende trades kunt maken? Tijdens de masterclass geeft Elroy Heisterkamp je de ins- en outs van het (day)traden. Door middel van chart analyse geeft hij nieuwe inzichten en vertelt hij wat belangrijke indicatoren zijn. Waar let hij op om te bepalen wanneer je in- of uitstapt? En hoe kun je een robot het werk voor je laten doen op de LiteBit exchange?

Spreker:

Elroy Heisterkamp, Daytrader, YouTuber en belegger

Wilt u een start maken met een goede automatische aandelenstrategie, die weersbestendig is, dus zowel in een goed als slecht beursklimaat rendement oplevert? In deze interactieve workshop leert u hoe u uw eigen strategie samenstelt, kunt testen en in de praktijk voor u kunt laten werken met de TradeCoach App. We beginnen met een eenvoudige standaardstrategie, die u naar uw eigen wensen instelt.

Spreker:

Jan Joris Roessingh, Founder Trade Coach

2022 is voor vele een moeilijk beleggersjaar wie of wat had dit verwacht? Is ervaring in dit jaar behulpzaam? Op geheel eigen (en eigenwijze) wijze zal Cees een vergelijking maken tussen een aantal Robo systemen en zijn bekende “Actief offensief methode” beleggingsstrategie.

Spreker:
Cees Smit, Founder Today’s Group

Deel jij content over beleggen? De AFM begrijpt goed dat daar vraag naar is. Maar wat mag wel en wat mag niet? Waar moet je op letten? In deze Masterclass bespreken we waar je als finfluencer/content creator rekening mee moet houden. Bij het delen van content, maar bijvoorbeeld ook bij het geven van trainingen en cursussen. De AFM neemt je graag mee in de tips en tricks bij finfluencen. Dit is je kans om in gesprek te gaan met de toezichthouder.

Sprekers:
Anne-Marie Leichsenring, AFM.
Chantal den Blanken, AFM

Zowel ETF’s als spaarplannen zijn krachtige instrumenten voor het creëren van rijkdom, en samen banen zij de weg voor een duurzame beleggingsaanpak voor zowel beginners als meer ervaren beleggers. ETF’s bieden natuurlijke diversificatie en lage kosten en spaarplannen stellen je in staat jouw beleggingsaanpak volledig te automatiseren en daarbij ook cognitieve vooroordelen weg te nemen. Het gezegde luidt “je krijgt waar je niet voor betaalt” en dit vat het nogal samen voor ETF-spaarplannen: geen orderkosten, lage productkosten en meer dan 1800 ETF’s om uit te kiezen om je geld voor je te laten werken.

Spreker:
Peter Stol, Scalable

Spreker:

Martijn Rozemuller, CEO VanEck Europe

Snelcursussen

Wil je beginnen met beleggen maar geen idee waar te beginnen? Jessy van Happy Rich Millennial vertelt je hoe hoe je voor op de lange termijn verstandig én gemakkelijk kunt beleggen  En, wat doe je nou juist voordat je begint met beleggen?

Spreker:
Jessy Oudemans, The Happy Rich Millennial

Als je nooit verlies wilt maken kun je maar één ding doen

Je geld op de bank houden? Nee, Inflatie
Investeren in vastgoed? Nee, Wat als je buurt verslechtert
Investeren in crypto? Nee, Vraag maar aan de mensen die ‘stablecoin’ TerraLuna kochten
Investeren in aandelen? Nee, kun je de toekomst voorspellen?

De enige optie is ook de simpelste: Indexfunds
Koop een indexfund en verkoop hem vervolgens nooit meer, nooit.
Als je de SP500 koopt en minimaal 30 jaar vasthoudt, is er nog nooit een periode geweest in de complete financiële historie dat je verlies had gemaakt

Als je in Augustus 1929 had geïnvesteerd in de SP500, vlak voor de grote Beurskrach van 1929. Op het hoogste hoogtepunt wat de wereld tot dat punt gezien had. Vlak voor de grootste crash aller tijden, de donkere jaren ’30 en de allesverwoestende Tweede Wereldoorlog, zelfs dan had je winst gemaakt op je investering. En ja, dat is al aangepast voor inflatie.

De beste manier om miljonair te worden is tegelijk dus ook de simpelste en veiligste manier

H1: Uitleg passief vs actief
H2: Berekeningen met compound interest
H3: Waar te investeren?
H4: Welk werelddeel, of hele wereld? 
H5: conclusie

Spreker:
Mees Wijnants, @mees.wijnants

Financieel onafhankelijk word je door meerdere inkomstenbronnen te genereren en je geld voor je te laten werken.

Sophia:
Ik zal mezelf eerst even kort aan je voorstellen; ik ben Sophia Meijer, 21 lentes jong, en verdien inmiddels meer dan €10.000 per maand met mijn TikTok account, waarop ik meer dan 155.000 volgers heb.

Veel mensen denken dat TikTok alleen een platform is voor knappe en dansende mensen, maar het platform is tegenwoordig zo veel meer dan dat! De gebruikers willen geëntertaind worden en kunnen lachen om content, maar ook willen ze geïnformeerd worden en kunnen netwerken met anderen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 70% van de gebruikers ouder is dan 20 jaar, wat betekent dat de doelgroep ouder is dan men misschien zou denken.

TikTok biedt jou niet alleen de kans om op een laagdrempelige manier content te creëren en te delen met een grote groep mensen, je kan er dus ook geld mee verdienen. Door je interesses, ervaringen en andere bijzonderheden te delen kun je binnen zeer korte tijd al viraal gaan. Viraal gaan betekent veel views, en veel views betekent dat je account waardevoller wordt voor bedrijven. Zo simpel kan het zijn.

Om viraal te kunnen gaan, hoef je niet zichtbaar in beeld te zijn of al veel volgers te hebben. Dit is iets wat veel mensen niet weten, waardoor ze denken dat geld verdienen met TikTok niet mogelijk is. Het tegenovergestelde is echter waar!

Tijdens de cursus FIRE ga ik meer vertellen over het TikTok verdienmodel en hoe jij hiermee geld zou kunnen verdienen.

Dionne:
Mijn naam is Dionne Knooren, 30 jaar en ik heb een passie voor geld. Ik ben eigenaar van de website Ondernemen als een baas en achter de schermen bouw ik samen met mijn compagnon Nicole van Roekel aan een nieuw platform rondom persoonlijke financiën. Op beide sites deel ik tips en tricks over inzicht krijgen in je financiën, hoe je kunt starten met beleggen en een fijn vermogen opbouwt en zorgt voor een goed pensioen. Mijn missie? Jou stap voor stap helpen om financiële vrijheid te ervaren – wat dat voor jou ook betekent.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je financieel vrij wordt? Oftewel: hoe ga je ervoor zorgen dat je van je geld méér geld kan maken? Tijdens de snelcursus FIRE neem ik je mee in het opbouwen van een vermogen. Er bestaan allerlei manieren om hiermee te starten: denk aan beleggen in aandelen of beleggingsfondsen, investeren in vastgoed, maar ook pensioenbeleggen.

Want je wilt voorkomen dat als je straks met pensioen bent, je niet genoeg geld hebt. Maar hoe werkt pensioenbeleggen, wat zijn de voordelen van pensioenbeleggen en hoe kun je hiermee een fijn vermogen opbouwen voor later? Tijdens de snelcursus FIRE krijg je antwoorden op al deze vragen.

Spreker:
Dionne Knooren, Ondernemen als een baas
Sophia Meijer, ViralAcademy

Anno 2022 hoor je het continu om je heen en dan heb ik het natuurlijk over beleggen en investeren. Het traditionele beleggen dat kennen de meeste wel en ook het traden in crypto’s past binnen het straatbeeld. Naast deze vormen van beleggen zijn ook nog veel mogelijkheden, denk aan het beleggen in Jordans, horloges, NFT’s, Metaland, kunst, vanadium, lithium, enz. Tijdens deze snelcursus gaan we jullie meenemen in de wereld van de alternatieve beleggingen.

Spreker:
Wilmer van der Burgh, BWB Beleggen

Joël Happé neemt je namens het educatieplatform AllesOverCrypto mee in de wereld van de Bitcoinhandel. Hierin behandelt hij de vraag:“Hoe beïnvloedt de halvering van de blokbeloning de cyclische prijstrend en hoe succesvol is een eenvoudige moving average-strategie?”

Spreker:
Joël Happé, Alles Over Crypto

In deze cursus:
In deze snelcursus laat ik je zien hoe je de sterkste aandelentrends kan herkennen en daarop kan meeliften. Ik geef je de praktische tools om de juiste aandelen te vinden en deze op het juiste moment te kopen en te verkopen. Bovendien geef ik je het framework om een winstgevende portefeuille op te bouwen en te beheren op basis van trends in de markt.
Trendtrading
Trendtrading is een middellange beleggingsstrategie waarbij je meelift op trends in de markt. Niet tegen de markt in traden, maar je juist mee laten voeren met de stroom om zo je kans op succes aanzienlijk te verhogen. Aan de hand van heldere stappen en signalen is het mogelijk om een top en een bodem te voorspellen en daarop in te spelen; zowel in de markt als geheel, als in aandelen individueel. Door de aandelenmarkt te ontleden in vier trendlagen, ben je in staat om de trendcyclus van de markt te begrijpen en de juiste aandelen en de juiste in- en uitstapmomenten te vinden. En door mee te liften op de trend in iedere trendlaag, ben je in staat om een winstgevende portefeuille op te bouwen en te beheren. Je koopt aan het begin van een trend en verkoopt aan het einde ervan. En met alles wat daartussen zit, lift je mee op de trend. Door op de juiste manier op het begin en einde van een trend te acteren, bescherm je je vermogen waar het moet en laat je je vermogen groeien wanneer het kan. De strategie combineert fundamentele en technische analyse op zowel macro- als microniveau. Het behandelt ieder aspect van de markt en biedt daarmee een compleet framework om vanuit te handelen. Trendtrading brengt de logica terug in het beleggen. Niet langer onwetend zijn over wat er gebeurt, maar de markt leren begrijpen en beleggen vanuit begrip en vertrouwen.
Spreker:
Stefan Kneppers, The Syndicaet