9 april 2024

Beurzen lager in afwachting van ECB en cijfers inflatie

Aandelenmarkten zijn in afwachting van de monetaire stappen van de ECB en cijfers over de Amerikaanse inflatie.

Portfoliomanager Konstantin Veit van Pimco: “Ik verwacht dat de ECB overgaat tot een renteverlaging in juni en daarbij voorzichtig te werk zal gaan in conventionele stappen van 25 basispunten. Tijdens de verlagingscyclus zullen beslissingen waarschijnlijk afhankelijk blijven van data en van vergadering tot vergadering, waarbij de ECB zich waarschijnlijk niet zal vastleggen op een bepaald rentepad. De markt rekent op ongeveer 85 basispunten aan renteverlagingen voor dit jaar. Dit lijkt ons redelijk en is niet ver verwijderd van onze baseline van drie renteverlagingen voor dit jaar.”

Markten

Amerikaanse futures staan lager. Ook Europa is tot 0,4% in de min. Stoxx 40 -0,3%, AEX -0,2%. Azië overwegend hoger. Nikkei +1,0%, Shanghai +0,1%, Sensex +0,2% en Hong Kong +0,7%. Euro/dollar 1,0855. Brent -0,1% op 90,41 dollar.

Beurzen lager in afwachting van ECB en cijfers inflatie

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider