12 april 2024

Bitcoin Cash ziet grote daling in “open interest” en prijs na halvering

<!–

Last Updated on april 12, 2024 by Immanuel Rodulfo

–>Bitcoin Cash ondervond een forse afname in “open interest” (OI) met 47% sinds de recente halvering, vergezeld door een evenredige daling in prijs. Deze neerwaartse trend was duidelijk op 10 april, met een plotselinge verlaging van 7,51% binnen slechts drie uur.

Vergelijking met eerste halvering

Na de halvering viel de OI van $ 708,5 miljoen terug naar $ 378,3 miljoen, gebaseerd op data van CoinGlass. De prijsdaling bedroeg 13% over dezelfde periode, met fluctuaties tussen $ 676 en $ 691. Deze verschuiving staat in schril contrast met de situatie na de eerste halvering in 2020, toen Bitcoin Cash een prijsstijging van 4,7% kende en de OI steeg met 10% naar $ 73,86 miljoen.

 

 

 

Bitcoin Cash heeft de laatste week tussen de 605 en 691 dollar gezweefd
Bitcoin Cash heeft de laatste week tussen de 605 en 691 dollar gezweefd. Bron: CoinMarketCap

Debat en visies binnen de gemeenschap

Recente ontwikkelingen tonen aan dat de spanningen tussen de Bitcoin en Bitcoin Cash gemeenschappen weer oplopen. Adam Back, CEO van Blockstream, heeft Roger Ver opgeroepen terug te keren naar de Bitcoin-gemeenschap.

Ver, bijgenaamd ‘Bitcoin Jesus’, blijft een prominente voorstander van Bitcoin Cash, dat volgens hem beter aansluit bij Satoshi Nakamoto’s oorspronkelijke visie voor Bitcoin. Hij benadrukt dat Bitcoin Cash superieur is in het functioneren als zowel waardeopslag als valuta vanwege de lagere transactiekosten.

Veel investeerders positioneren zich strategisch voor een opwaartse trend in de prijs van Bitcoin met de naderende halvering. Momenteel is de OI van Bitcoin $ 34,89 miljard, wat aanzienlijk hoger is dan voor de vorige halvering.

Implicaties van de huidige trends

De recente gebeurtenissen rondom Bitcoin Cash benadrukken de volatiliteit en de cyclische economische factoren die cryptovaluta beïnvloeden. Terwijl de gemeenschap debatteert en zich positioneert voor toekomstige ontwikkelingen, blijft het essentieel om geïnformeerd en strategisch te blijven in crypto-investeringen. De aankomende halvering van Bitcoin zou een nieuwe fase van groei kunnen inluiden, maar zoals altijd bij crypto, blijft voorzichtigheid geboden.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Bitcoin Cash ziet grote daling in “open interest” en prijs na halvering appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider