12 april 2024

Craig Wright stopt hoger beroep in rechtszaak met Hodlnaut

De rechtszaak tussen nep-Satoshi en een Noorse Bitcoiner in Oslo over smaad en laster komt eindelijk ten einde.

Een X-post van de Noorse bitcoiner “Hodlonaut” zorgt voor veel opluchting in de community. Hij bevestigt dat Craig Wright zijn beroep heeft ingetrokken, na bijna vijf jaar in juridisch gevecht te zijn. De Australische fraudeur klaagde Hodlonaut op 19 mei 2019 aan vanwege een aantal “onsmakelijke posts op sociale media”. De Noor noemde Wright een oplichter en fraudeur omdat hij claimt de bedenker van bitcoin te zijn.

Sindsdien is er veel gebeurd. Wright ging ook de strijd aan met podcaster Peter McCormack, maar joeg in 2021 de Crypto Open Patent Alliance (OPEN) op het lijf. Vorige maand verloor hij de rechtszaak in Londen, waarmee duidelijk werd dat Wright alles bij elkaar heeft gelogen met allerlei namaakdocumenten. Wright ≠ Satoshi.

In 2022 koos een Noorse rechter de kant van Hodlonaut. Dit kwam omdat hij “voldoende feitelijke gronden had om te beweren dat Wright had gelogen in zijn poging om te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto was”. Omdat het rechtssysteem in het Verenigd Koninkrijk iets anders in elkaar zit, bleef Wright daar gewoon doorgaan met zijn toneelspel.

Hodlonaut maakte zich zorgen over de wetten in Groot-Brittannië die zwaar in het voordeel van de eiser uitvallen. De financiële schade kan daarbij enorm zijn. In plaats van de zaak destijds te laten rusten, ging Craig Wright in beroep tegen de beslissing van de rechtbank.

Bijna vijf jaar later heeft Wright zich nu teruggetrokken uit de zaak. Hodlonaut schrijft: “Mijn overwinning van 2022 is nu definitief en afdwingbaar. Deze zaak begon op 19 mei 2019 en duurde tot vandaag. Ik ben erg blij! Nu moet ik alleen nog de zaak in het Verenigd Koninkrijk laten seponeren/winnen, en dan kan ik eindelijk verder.”

Ondanks dat het beroep wegens smaad in Noorwegen is laten vallen, loopt er dus nog wel nog steeds een soortgelijke smaadzaak in Groot-Brittannië.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Craig Wright stopt hoger beroep in rechtszaak met Hodlnaut appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider