14 april 2024

Dit is wat bekende crypto analisten zeggen over de daling van bitcoin

In de afgelopen 24 uur heeft de prijs van bitcoin een scherpe daling meegemaakt en is gezakt naar een dieptepunt van $60.919, volgens gegevens van CoinMarketCap. Deze plotselinge daling heeft tot grote verliezen geleid voor handelaren, waarbij voor $319,15 miljoen aan bitcoin posities is geliquideerd, aldus de gegevens van CoinGlass. Dit omvatte $256,58 miljoen van long posities en $62,58 miljoen van short posities. Terwijl de prijs enigszins herstelde naar $63.858 op het moment van publicatie, bereiden handelaren zich voor op mogelijke verdere dalingen. Maar wat zeggen bekende analisten?

Analisten niet bezorgd over de prijsdaling bitcoin

Ondanks de hevige marktbewegingen en een afname van 8% in de crypto marktkapitalisatie naar $2,23 biljoen, zijn analisten niet erg bezorgd. Benjamin Cowan beschreef de daling als typisch voor de huidige cyclus in een bericht op X van 13 april, en merkte op dat er eerder meerdere dalingen van 20-22% waren. Ook Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, liet zich positief uit en zei: “Chaos is goed voor bitcoin,” wat wijst op een optimistische kijk ondanks de volatiliteit.

https://twitter.com/intocryptoverse/status/1779262041150083370

Tijdelijke daling volgens handelaren

Rekt Capital, een anonieme cryptohandelaar, suggereerde ook dat de neergang tijdelijk zou kunnen zijn. Hij voorspelde dat de prijs van bitcoin “diep genoeg zou terugvallen om je te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is,” maar hij bleef erbij dat er uiteindelijk een opwaartse trend zal hervatten. Dit sentiment weerspiegelt de veerkracht die te zien is in de prijsactie van bitcoin, die steun vond bij $62.060 na de aanvankelijke dip en inmiddels net iets boven de $63.000 hangt.

Groeiende vraag ondersteunt herstel van bitcoin

De bredere marktsentiment, bijgehouden door de index van angst en hebzucht, toonde een lichte daling in hebzucht, van de extreme score van vorige week van 78 naar 72. Dit wijst op een voorzichtig optimisme onder handelaren.

Daarnaast benadrukte een rapport van Cointelegraph de groeiende vraag van bitcoin whales, die nu groter is dan het aanbod van nieuw gemijnde bitcoin, volgens gegevens van CryptoQuant. Deze trend suggereert dat de schaarste van bitcoin zou kunnen toenemen na de komende halvering, wat mogelijk de prijzen op lange termijn hoger drijft.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Dit is wat bekende crypto analisten zeggen over de daling van bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider