16 april 2024

Goedemorgen Bitcoin: Slechts 6 altcoins presteren beter dan BTC in 2024

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin heeft topjaar: Slechts 6 altcoins presteren beter in 2024

In 2024 heeft Bitcoin een indrukwekkende groei van 54% laten zien, waarbij de prijs steeg van $44,100 op 1 januari naar $65,000 op het moment van publicatie. Ondanks deze sterke prestaties zijn er toch zes altcoins binnen de top 50 die Bitcoin dit jaar hebben overtroffen.

Onder deze uitblinkers bevindt zich Dogecoin (DOGE), dat met een stijging van 77% vanaf het begin van het jaar, de lijst aanvoert. Tegelijkertijd zijn er dus duizenden tokens die minder presteren dan bitcoin. Het zijn speculatieve assets die meestal weinig te bieden hebben tegenover BTC. Goed, terug naar de coins die het wel beter hebben gedaan dan bitcoin qua prijs in 2024.

Hong Kong keurt bitcoin en ether ETF’s goed

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft verschillende spot Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) goedgekeurd. Het is een belangrijke oprit voor (nieuwe) beleggers uit Azië en daarbuiten die interesse hebben in de cryptomarkt. Aanbieders in deze regio zijn onder meer China Asset Management, Bosera Capital, en HashKey Capital Limited, en Harvest Global Investments.

Zo meldt China Asset Management heeft dat het goedkeuring heeft ontvangen van de SFC om zowel spot Bitcoin en Ethereum ETF’s te lanceren. Het aanbod is onderdeel van een samenwerking met OSL Digital Securities Limited en BOCI International, gericht op het aanbieden van retail vermogensbeheerdiensten met zogenaamde cryptocurrency-abonnementen.

NFC vechter wil $300.000 aan Bitcoin (BTC) als bonus

De Braziliaanse UFC-vechter Renato Moicano heeft afgelopen weekend het UFC 300-gevecht gewonnen en hield een opmerkelijke overwinningstoespraak. Moicano wil de bonus van $300.000 in Bitcoin (BTC) ontvangen, enkele uren voordat de organisatie een beslissing nam.

De UFC-vechter plaatste het verzoek op X (voorheen Twitter), waarna volgers van de cryptomarkt massaal reageerden.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Goedemorgen Bitcoin: Slechts 6 altcoins presteren beter dan BTC in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider