15 april 2024

Hong Kong keurt bitcoin en ether ETF’s goed

<!–

Last Updated on april 15, 2024 by Wessel Simons

–>De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft verschillende spot Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) goedgekeurd. Het is een belangrijke oprit voor (nieuwe) beleggers uit Azië en daarbuiten die interesse hebben in de cryptomarkt. Aanbieders in deze regio zijn onder meer China Asset Management, Bosera Capital, en HashKey Capital Limited, en Harvest Global Investments.

Hong Kong’s SFC keurt Bitcoin en ETH ETF’s goed

Zo meldt China Asset Management heeft dat het goedkeuring heeft ontvangen van de SFC om zowel spot Bitcoin en Ethereum ETF’s te lanceren. Het aanbod is onderdeel van een samenwerking met OSL Digital Securities Limited en BOCI International, gericht op het aanbieden van retail vermogensbeheerdiensten met zogenaamde cryptocurrency-abonnementen.

Ook Bosera Asset Management en HashKey Capital hebben groen licht gekregen om hun spot crypto ETF’s aan de man te brengen. Deze producten heten Bosera HashKey Bitcoin ETF en de Bosera HashKey Ether ETF.

Harvest Global Investments gaat ook twee digitale activa spot ETF’s aanbieden. Tongli Han, CEO en CIO van Harvest Global Investments, licht toe in hun persbericht: “Deze principiële goedkeuring voor de producten van Harvest Global Investments in twee belangrijke digitale activa spot ETF’s benadrukt niet alleen de concurrentiepositie van Hong Kong in de digitale activaruimte. Het toont ook ons onophoudelijke streven om innovatie in de industrie te bevorderen en te voldoen aan gediversifieerde beleggersbehoeften.”

Ook deze ETF’s komen op de markt via een partnerschap met OSL Digital Securities, het eerste digitale activaplatform dat gelicenseerd en verzekerd is door de SFC.

Vergelijkbare producten zijn eerder goedgekeurd in Noord-Amerika, eerst Canada en daarna de Verenigde Staten. Het leidt ertoe dat vermogensbeheerders bitcoin móeten kopen om deze producten te dekken. Het is een van de dijrvers gebleken in de huidige bullmarkt. In Amerika is overigens nog géén goedkeuring voor ether ETF’s.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Hong Kong keurt bitcoin en ether ETF’s goed appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider