12 april 2024

‘Hong Kong Staat op het Punt Bitcoin en Ether ETF’s goed te Keuren’

<!–

Last Updated on april 12, 2024 by Robin Heester

–>Hong Kong gaat mogelijk al op maandag goedkeuring verlenen voor beursgenoteerde fondsen (ETF’s) die direct investeren in Bitcoin en Ether.

Volgens Bloomberg melden verschillende bronnen die dicht bij het vuur zitten dit. Deze ontwikkeling zou de stad verder op de kaart zetten als een belangrijk centrum voor digitale activa in de regio

Onder de kandidaten die waarschijnlijk groen licht zullen krijgen, bevinden zich een internationale arm van het Chinese Harvest Fund Management Co., en een samenwerkingsverband tussen Bosera Asset Management (International) Co. en HashKey Capital. Deze bedrijven staan te popelen om hun spot-crypto ETF’s, die rechtstreeks in de toonaangevende cryptomunten beleggen, te lanceren.

Concurrentie in Azië

De interesse in dergelijke ETF’s is een teken van het groeiende vertrouwen in cryptomunten als beleggingscategorie. Hong Kong concurreert met andere steden in Azië om een spil te worden (of te blijven) voor digitale activa en deze nieuwe stap kan bijdragen aan het versterken van haar positie in deze competitieve sector.

Experts benadrukken dat deze goedkeuringen de toegankelijkheid van Bitcoin en Ether voor institutionele en individuele beleggers kunnen vergroten, wat mogelijk een positieve impact heeft op de bredere cryptomarkt.

De verwachting is dat de officiële aankondiging begin volgende week zal plaatsvinden.

In de praktijk betekent het simpelweg dat dit soort ETF’s een nieuw soort speler op de markt worden. Met klanten in (voornamelijk) Azië die via hen blootstelling willen aan de prijsontwikkelingen van bitcoin of ether. Een belangrijk kenmerk voor deze opzet is dat de fondsen ook daadwerkelijk de markt op moeten om bijvoorbeeld bitcoin te kopen. Dit is nodig om hun fonds te dekken.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post ‘Hong Kong Staat op het Punt Bitcoin en Ether ETF’s goed te Keuren’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider