Tijdens het recente BeursInside Event in de Beurs van Berlage bood een speciale masterclass, georganiseerd door Scalable, de Duitse broker, essentiële inzichten over ETFs en passief beleggen. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn (haal nog snel je Early Bird ticket met 30% korting op 10.11.2023 in Amsterdam), of voor wie graag een opfrisser wil, hier is een uitgebreide samenvatting van deze informatieve sessie, of kijk de sessie hier terug.

Belang van Diversificatie en ETFs

De spreker lichtte toe hoe cruciaal diversificatie is voor beleggers. ETFs (exchange-traded funds) zijn krachtige instrumenten die beleggers helpen dit doel te bereiken, doordat je met één transactie in honderden of zelfs duizenden bedrijven kunt beleggen.

Voordelen van ETFs

ETFs zijn niet alleen tools voor diversificatie. Ze bieden ook andere voordelen zoals lage kosten, gebruiksgemak en stabiliteit. Hierdoor zijn ze vooral aantrekkelijk voor passieve beleggers.

Introductie tot Scalable Capital

Ondanks dat Scalable slechts twee maanden actief was in Nederland ten tijde van de masterclass, kent het bedrijf een rijke geschiedenis sinds de oprichting in 2014. Met een missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken, hebben ze al meer dan 600.000 klanten en beheren ze €10 miljard.

Spaarplannen voor Passieve Beleggers

Scalable introduceerde het concept van spaarplannen. Hiermee kunnen beleggers hun investeringen in gekozen ETFs automatiseren, waarbij ze zowel de frequentie als het bedrag naar wens kunnen aanpassen.

Selecteren van de juiste ETF

Met meer dan 1800 ETF-opties kan het kiezen van de juiste soms overweldigend zijn. Websites zoals JustETF.com zijn waardevolle hulpmiddelen die beleggers kunnen assisteren bij het navigeren door deze keuzes en het selecteren van de best passende ETF voor hun portfolio.

Ter afsluiting, het is essentieel te vermelden dat hoewel Scalable een grondige en informatieve presentatie gaf, BeursInside altijd streeft naar objectiviteit. We presenteren content van diverse sponsors en bronnen. Ben je geïnteresseerd in meer? De volledige masterclass is beschikbaar als webinar en haal nog snel je Early Bird ticket met 30% korting voor de tweede editie van BeursInside in de Beurs van Berlage op vrijdag 10 november 2023!