12 april 2024

Ripple nieuws: SEC verliest hoger beroep – gaat Ripple rechtszaak winnen?

<!–

Last Updated on april 12, 2024 by Immanuel Rodulfo

–>Er is weer een nieuwe wending in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple die inmiddels al jaren met elkaar in de clinch liggen. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft deze week een hoger beroep verloren, weliswaar niet tegenover Ripple, maar in een andere zaak. 

Het geeft nieuwe hoop voor Ripple en haar investeerders dat ook zij uiteindelijk winnend uit de strijd tegen de SEC zullen komen. Zo werd het nieuws ook gedeeld door de Chief Legal Officer van Ripple die daarmee zinspeelde op goed nieuws voor het crypto-bedrijf.

Gaat Ripple rechtszaak winnen?

De hoop voor een overwinning voor Ripple komt, doordat de rechtbank waar de SEC het hoger beroep verloren heeft deze week, ook de rechtbank is waar de zaak SEC vs. Ripple uiteindelijk beslecht moet worden. Ripple zal deze zaak waarschijnlijk meenemen in haar verweer waardoor ze er weer een stukje sterker voor staan.

Het gaat allemaal om de SEC vs. Govil zaak, een rechtszaak waarin de SEC Aron Govil heeft beschuldigd van het misbruiken van zijn positie als controlerende aandeelhouder vergeleken met Cemtrex. In de rechtszaak eiste de SEC een boete van $ 7,3 miljoen.

In het geval van Ripple gaat het wel om grotere bedragen, daar heeft de SEC namelijk $ 2 miljard geëist voor het verkopen van ongeregistreerde effecten.

Of dit gaat helpen bij de zaak van Ripple ligt gecompliceerd, het gaat dan om de achterliggende reden waarom de rechtbank in het geval van SEC vs. Govil niet mee is gegaan in het verhaal van de toezichthouder. Als Ripple hier belangrijke informatie uit kan halen die hun kan helpen met de zaak, zou het effect kunnen hebben.

Stijgt de Ripple koers bij overwinning?

Investeerders kijken inmiddels al jaren uit naar een einde aan de rechtszaak tussen de SEC en Ripple omdat ze zekerheid willen over de toekomst van de cryptomunt. Een overwinning van Ripple kan goed nieuws betekenen voor zowel de cryptomunt XRP als de gehele markt.

Ripple moet voor 22 april een verweer indienen bij de rechtbank tegen de aanklacht van de SEC. Daarna zal er ook meer duidelijk worden over de kansen die Ripple heeft, mede door andere zaken die ze aanhalen in dit verweer, zoals bovengenoemde SEC vs. Govil.

Ondertussen staat de XRP koers al even onder druk. De prijs is voorzichtig gestegen naar een niveau van $ 0,61, maar dat valt nog in het niet bij de recordhoogte van meer dan $ 3,- die in 2018 werd behaald. Dat terwijl de Bitcoin koers momenteel wel rond haar all-time-high schommelt.

xrpusd koers

De verwachting is dat de Ripple koers een stuk sterker zal staan als de zaak met de SEC afgesloten wordt. Dit neemt een deel van de onzekerheid bij traders weg waardoor er meer XRP gekocht en, belangrijker nog, vastgehouden wordt.

Een overwinning zorgt voor nog meer kansen voor de XRP koers. Het zou een gevoelige tik zijn voor de SEC gezien dit hun belangrijkste rechtszaak tegen de crypto markt lijkt te zijn. Mocht de SEC winnen, zouden ze de rechtszaak namelijk uit kunnen breiden naar vergelijkbare cryptocurrency.

Momenteel staat de XRP koers boven het 50- en 200-daagse Moving Average, waarmee het een bullish signaal afgeeft. De komende dagen zou het verder kunnen stijgen naar een koers van $ 0,66 als het boven het ondersteuningsniveau van $ 0,61 blijft bewegen.

Beste altcoins van het moment

Mocht je nog willen wachten tot meer duidelijkheid rond de rechtszaak voordat je weer investeert in Ripple, zijn er natuurlijk genoeg andere mogelijkheden in de markt. Hieronder vind je twee gloednieuwe coins die de komende tijd flinke stijgingen kunnen gaan noteren.

Dogeverse – Multi-chain meme coin

Dogeverse is een multi-chain meme coin die beschikbaar zal zijn op 6 verschillende blockchains. Dat houdt in dat je dezelfde token kunt gaan verhandelen via Etheruem, Solana, BNB, Avalanche, Polygon en Base. Op den duur wordt er een bridge ontwikkeld zodat je gemakkelijk je tokens over kan zetten naar een andere blockchain.

Hiermee veroverd Dogeverse een unieke positie in de markt, omdat de meeste meme coins aan hun eigen blockchain verbonden zijn (Dogecoin), ontwikkeld zijn op Ethereum (Shiba Inu) of op Solana (Dogwifhat). Door op meerdere blockchains beschikbaar te zijn wordt het veel makkelijker om te treden in deze nieuwe Doge token.

dogeverse crypto met toekomst

Je koopt Dogeverse op dit moment in een voordelige presale op de website van het project. Daar zijn nu alvast 4 blockchains beschikbaar en elk moment kunnen ook Solana en Base toegevoegd worden. Je kiest dus zelf via welke blockchain je de tokens in wilt kopen.

99Bitcoins – Learn-to-Earn crypo token

Deze week is de 99Bitcoins presale gelanceerd, een nieuw crypto project van een bekende website over de crypto markt met meer dan 700.000 gebruikers. Op deze website leer je alles over Bitcoin, blockchain en andere aspecten van cryptocurrency.

Door een eigen token te lanceren, starten ze een Learn-to-Earn systeem op, waarbij je $99BTC tokens kunt verdienen door leermodules op de website af te ronden. Daarnaast is de token dus nu ook te koop via een presale op de populaire website.

Hier ruil je ETH, USDT of BNB in voor $99BTC tokens, die je in eerste instantie op de Ethereum blockchain zult ontvangen. Later wordt er een bridge ontwikkeld naar BRC-20, het netwerk dat ontwikkeld is op de Bitcoin blockchain om dApps en tokens aan te maken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

function showEmbedInEditorjs (e,t,n,o)
{
console.log(e);
var tweet = $(‘‘, {
href: t+’?ref_src=twsrc%5Etfw’,
});
var iframe = $(‘

‘, {
class: ’twitter-tweet’,
id: ’twitter-data’+e
});
jQuery(“#”+e).append(iframe);
jQuery(“#twitter-data”+e).append(tweet);

}

The post Ripple nieuws: SEC verliest hoger beroep – gaat Ripple rechtszaak winnen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.

Bitcoinmagazine

Vooraanstaand en betrouwbaar platform in de dynamische wereld van cryptocurrency en blockchain. Onze missie is om jou, onze lezers, te voorzien van de meest accurate, actuele en diepgaande informatie over alles wat met crypto te maken heeft.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider