ADV

4 april 2024

Slaap, beursje, slaap

Wederom een slaapverwekkende stemming op de Europese aandelenmarkten.

Het is kennelijk wachten op de publicatie van de laatste notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank later op de dag. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, benadrukt de noodzaak om meer gegevens te verzamelen voordat beleidsaanpassingen worden overwogen. Hij zinspeelde echter op mogelijke renteverlagingen vanaf dit jaar, waardoor de markten rekening houden met ongeveer 70 basispunten versoepeling voor het jaar. Daarin zit ook het risico. De vraag is in hoeverre Powell het rentespel kan blijven spelen. Als hem het lukt, zullen de uitblijvende renteverlagingen volgend jaar een stimulans voor de markt betekenen.

Markten

Amerikaanse futures staan ca 0,3% in de plus. Europa is nauwelijks hoger. Azië kan evenmin inspireren, Nikkei -1,0%, Shanghai onveranderd, Sensex +0,3% en Hong Kong -1,4%. Euro/dollar 1,0855, Brent -0,3% op 89,29 dollar.

Slaap, beursje, slaap

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider