De toekomst van technologie is misschien wel onzeker, maar dat betekent niet dat het geen interessante beleggingsmogelijkheid is. Helemaal na da afgelopen maanden waar de ChatGPT artikelen je om de oren vlogen. Tijdens het recente BeursInside-evenement deelde Jean-Paul van Oudheusden (Markets Are Everywhere) zijn visie op beleggen in 2050, waarbij technologie een belangrijke rol speelt. De basis ligt hem in de opkomende economieën, maar dat is een ander artikel (of bekijk de gehele sessie hier). In deze blog bespreken we zijn opmerkingen en bespreken we hoe technologie een slimme beleggingsstrategie kan zijn voor de lange termijn.

Een mix tussen oude wereld en technologie van de toekomst

Volgens Jean-Paul van Oudheusden moeten beleggers overwegen om een mix te maken tussen de “oude wereld” en de technologie van de toekomst. Dit is vooral relevant in het licht van de vergrijzende wereld, waarin steeds meer taken geautomatiseerd kunnen worden. Hij merkte op dat de ontwikkelingen in technologie nu zo ver zijn gevorderd dat we kunnen voorstellen dat dit de toekomst is.

 

Hoe technologie onze wereld beïnvloedt

Van Oudheusden merkt op dat technologie veelomvattend is en verwijst naar de komende jaren van Kunstmatige Intelligentie en Elon Musk’s prototypes van robots. Hij benadrukt dat we niet moeten onderschatten hoe technologie onze wereld nu al beïnvloed, gezien we ook niet hadden verwacht dat we al vliegende auto’s in Azië zouden zien terwijl dat eerder in 2050 voorspeld werd (zie pp slide in masterclass).

 

Waarom technologie een slimme beleggingsstrategie is

Hoewel technologie en beleggen in de toekomst misschien sciencefictionachtig klinkt, kan het een slimme beleggingsstrategie zijn. Dit komt omdat steeds meer taken geautomatiseerd kunnen worden en we verwachten dat technologie een steeds grotere rol zal spelen in onze dagelijkse activiteiten. Daarnaast is technologie ook een belangrijke investering in de opkomende economieën waar er over het algemeen minder beperking zijn met betrekking tot het ontwikkelen hiervan. Als belegger is het daarom zinvol om deze ontwikkelingen in de gaten te houden en te overwegen om in technologie te beleggen.

Conclusie

Tot slot kunnen we zeggen dat technologie een interessante beleggingsmogelijkheid is voor de lange termijn. Technologie zal een steeds grotere rol gaan spelen in onze dagelijkse activiteiten. Hoewel de toekomst onzeker is, moeten beleggers volgens Jean-Paul van Oudheusden overwegen om een mix te maken tussen technologie en de ‘oude wereld’ of eigenlijk de nieuwe wereld namelijk de opkomende economieën zoals hij bespreekt in de gehele sessie.