Leer hoe het hebben van voldoende cash tijdens een neerwaartse trend kan bijdragen aan succesvol beleggen in aandelen tijdens een recessie. Tijdens de eerste editie van BeursInside gaf trendtrader Stefan Kneppers een presentatie over zijn strategie, trendtrading. Hierbij legde hij het belang uit van cash in een recessie. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op waarom cash belangrijk is tijdens een recessie.

Het belang van cash tijdens een recessie

Stefan Kneppers’ presentatie illustreert het belang van contant geld tijdens een recessie. Een neerwaartse trend is onvermijdelijk en het is belangrijk om voldoende cash achter de hand te houden om in te spelen op de volgende opwaartse trend. Dit is waar veel beleggers de mist ingaan. Ze denken dat ze hun geld volledig moeten beleggen in aandelen, terwijl het hebben van cash achter de hand juist kan bijdragen aan hun succes.

Onderverdeling van vermogen

Een gedeelte van je inkomen alloceren aan investeringen is een slimme keuze, maar het is belangrijk om een onderverdeling te maken tussen belegd vermogen en cash achter de hand. Charley Munger, de rechterhand van Warren Buffett, zei ooit:

“Succes betekent dat je heel geduldig bent, maar dat je agressief bent wanneer het moet.”

Dit geldt ook voor beleggen in aandelen tijdens een recessie. Door geduldig te zijn en cash achter de hand te houden, kun je agressief handelen wanneer de tijd daar rijp voor is.

Beleggen in aandelen tijdens een recessie

Tijdens een recessie is het belangrijk om niet in paniek te raken. Door geduldig te blijven en cash achter de hand te houden, kun je op het juiste moment aandelen kopen. Dit kan zorgen voor aanzienlijke winsten wanneer de markt zich herstelt. Het hebben van cash achter de hand kan dus bijdragen aan het vermijden van onnodige risico’s en het maximaliseren van winst tijdens een recessie.

Over Stefan Kneppers

Stefan Kneppers is eigenaar van Syndicaet en werkt samen met What’s Next om educatie en informatie over aandelen en crypto te bieden. Hij is al zes jaar actief op de aandelenmarkt en belegt voor zichzelf en anderen. Ook handelt hij actief in indexen en is hij de schrijver van het boek Trentrading.
Ben jij geïnteresseerd in TrendTrading en wil je meer weten over hoe je kunt beleggen in aandelen tijdens een recessie? Check de gehele presentatie van Stefan hier en lees zijn boek Trentrading, de 2e druk is bijna klaar!

Conclusie

Het hebben van cash achter de hand tijdens een recessie is cruciaal voor succesvol beleggen in aandelen. Het kan bijdragen aan het vermijden van onnodige risico’s en het maximaliseren van winst wanneer de markt zich herstelt. Door geduldig te zijn en agressief te handelen wanneer het moet, kun je profiteren van de kansen die zich voordoen tijdens een recessie. Volg daarom de lessen van trendtrader Stefan Kneppers en houd voldoende cash achter de hand.