In dit artikel lees je wat de FAANG is en hoe je er in kan investeren. De FAANG, of de vijf grootste technologiebedrijven van de wereld, is een term die veel beleggers kennen. De FAANG bestaat uit Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google (nu Alphabet). Deze bedrijven hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en staan ​​nu aan de top van de tech-industrie. Maar wat is de FAANG precies, waar bestaat het uit en waar is het goed voor?

Wat is FAANG?

De FAANG-bedrijven zijn de grootste en meest winstgevende technologiebedrijven ter wereld. Ze zijn opgericht tussen 1996 en 2004 en hebben sindsdien een ongeëvenaarde groei doorgemaakt. Ze zijn verantwoordelijk voor veel van de innovaties en veranderingen die we tegenwoordig in onze dagelijkse levens ervaren, zoals online winkelen, sociale media en video-streaming.

Waarom de FAANG?

In tegenstelling tot traditionele bedrijven, die hun inkomsten verdienen door producten of diensten te verkopen, verdienen de FAANG-bedrijven hun inkomsten door gegevens te verzamelen en te verkopen aan adverteerders. Dit maakt hen uniek en biedt hen een ongeëvenaard potentieel voor groei.

Hoe beleg je in de FAANG?

Als belegger kun je in de FAANG investeren door aandelen van deze bedrijven te kopen via een broker of beleggingsfonds. Je kunt ook indirect in de FAANG investeren door te beleggen in fondsen die specifiek gericht zijn op tech-bedrijven of door te beleggen in beleggingsfondsen die in verschillende sectoren beleggen. Als je besluit in de FAANG te investeren, moet je realistisch zijn over de risico’s. Technologiebedrijven zijn snel veranderend en kunnen snel verouderen. Bovendien zijn ze afhankelijk van technologische innovaties en veranderingen in consumentengedrag, wat betekent dat hun groei niet altijd gegarandeerd is.