ADV

6 juni 2024

Wat levert investeren in koffie op?

Veel mensen geven dagelijks geld uit aan kleine uitgaven zoals een koffie to go. Stel je voor dat je elke dag €5 uitgeeft aan koffie, dat is €1.825 per jaar. Over een periode van 10 jaar komt dit neer op €18.250. Wat als je dit bedrag in plaats daarvan zou investeren in Starbucks aandelen?

Door dagelijks €5 te investeren in Starbucks aandelen, met een gemiddeld jaarlijks rendement van 10% en herbelegde dividenden, zou je na 10 jaar ongeveer €29.282 kunnen hebben. Volgens Morningstar was het gemiddelde rendement van Starbucks over de afgelopen 10 jaar ongeveer 12%, maar voor deze berekening hebben we een conservatieve schatting van 10% genomen. Dit resulteert in een totale winst van ongeveer €11.032, wat neerkomt op een winstpercentage van ongeveer 60.45%.

Het doel van deze vergelijking is niet om je te ontmoedigen van het genieten van je dagelijkse koffie, maar om het belang van beleggen en vroeg beginnen met investeren te benadrukken. Door bewuste keuzes te maken en regelmatig te investeren, kun je op de lange termijn aanzienlijk financieel voordeel behalen. Begin vandaag nog en profiteer van de kracht van compounding!

Beurs Inside

Op BeursInside worden tips, ervaring en kennis via social media en events gedeeld. Gewoon beleggers onder elkaar met als doel om met gewogen risico en verantwoorde spreiding, uit het vermogen een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider