ADV

4 oktober 2024

Wachten op cijfers Amerikaanse arbeidsmarkt

De Europese aandelenmarkten stevenden vrijdag af op een hogere opening, nadat ze de hele week onder druk stonden toen het sentiment zich stabiliseerde. Beleggers wogen ook de geopolitieke risico’s in het Midden-Oosten af, waardoor de olieprijzen stegen, in afwachting van een belangrijk Amerikaans maandelijks banenrapport. De STOXX 50 en STOXX 600 futures stegen respectievelijk 0,1% en 0,2%.

Amerika staat tot 0,3% lager: De Amerikaanse economie zal naar verwachting 140.000 banen toevoegen in september 2024, ongeveer hetzelfde als 142.000 in augustus, terwijl het werkloosheidspercentage naar verwachting stabiel zal blijven op 4.2%. De lonen stegen waarschijnlijk met 0,3% op maandbasis, iets minder dan 0,4% in augustus, waardoor de jaarlijkse stijging ongewijzigd bleef op 3,8%.

Azië: De Nikkei 225 Index daalde met 0,1% na eerder op een winst te hebben gestaan van 0,2%. Japanse topfunctionarissen pleitten voor voorzichtigheid alvorens de rente verder te verhogen. Lokale aandelen profiteerden ook van een scherpe verzwakking van de yen, wat de winstvooruitzichten voor de Japanse exportzware industrieën opkrikkt en de yen-carry trades ondersteunt. Ondertussen hielden beleggers de geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten nauwlettend in de gaten nadat de Amerikaanse president Biden suggereerde dat Israël Iraanse oliefaciliteiten zou kunnen aanvallen als vergelding voor een recente raketaanval.

Trends AEX staan onder druk

Wachten op cijfers Amerikaanse arbeidsmarkt

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider