ADV

8 oktober 2024

VS rente boven de 4%

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties bedroeg maandag meer dan 4%, het hoogste sinds eind juli, toen een solide Amerikaans banenrapport de verwachtingen voor renteverlagingen door de Federal Reserve temperde.

De niet-agrarische loonlijsten stegen in september met 254.000 ten opzichte van de voorgaande maand, waarmee de verwachtingen van een stijging van 140.000 werden overtroffen, terwijl het werkloosheidspercentage onverwacht daalde van 4,2% naar 4,1%. Trading Economics: “De markten hebben de kans op een nieuwe renteverlaging van 50 basispunten door de Fed in november ingeprijsd, terwijl ze volgens de FedWatch Tool van CME een kans van 91% op een bescheidener verlaging met 25 basispunten per dag toekennen. Beleggers kijken nu vooruit naar de laatste notulen van de Fed-vergadering op woensdag, het rapport over de consumentenprijsindex op donderdag en toespraken van verschillende Fed-functionarissen om de rentevooruitzichten verder te sturen.”

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider