ADV

11 oktober 2024

AEX bandbreedte versmalt. Is dat een voorbode van een opgaande beweging?

De aandelenmarkten wachten op een pakket stimulerende maatregelen die mogelijk morgen bekend worden gemaakt in China.

Amerika, ps op de plaats: De inflatie op jaarbasis in de VS is voor de zesde achtereenvolgende maand vertraagd tot 2,4% in september 2024, het laagste niveau sinds februari 2021, van 2,5% in augustus. De cijfers lagen echter boven de prognoses van 2,3%.

Azië, Nikkei -0,5%: De Shanghai Composite daalde met 2,0%. Beleggers wachten voorzichtig op aankondigingen van verdere stimuleringsmaatregelen tijdens een persconferentie van het ministerie van Financiën op zaterdag. De markten speculeren dat financiële functionarissen een groot fiscaal stimuleringspakket zullen aankondigen, dat naar verwachting tussen de 2-3 biljoen yuan zal liggen. Donderdag opende de Chinese centrale bank een swapfaciliteit ter waarde van aanvankelijk 500 miljard yuan om aandelenaankopen van financiële instellingen te financieren.

De Bank of Korea verlaagde haar basisrente tijdens de vergadering van oktober met 25 basispunten tot 3,25%, de eerste verlaging sinds mei 2020 en in lijn met de marktramingen.

AEX bandbreedte versmalt. Is dat een voorbode van een opgaande beweging?

AEX bandbreedte versmalt. Is dat een voorbode van een opgaande beweging?

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider