ADV

2 mei 2024

Betere stemming door rentehoop

De aandelenmarkten weten zich op te pompen met de hoop dat de Fed begin juni monetair zal gaan verlichten door de rente te verlagen, wat zwaarder weegt dan de aangekondigde vertraging. De Fed heeft meer tijd nodig om overtuigd te zijn van een trendmatige daling van de inflatie.

Amerikaanse futures weten dan ook goed te plussen. Dow Jones +0,5% en Nasdaq +0,7%. De rentevrees lijkt uit de markt te zijn verdwenen. Ook de Europese futures zoeken de weg omhoog. Azië is overwegend lager, Nikkei -0,2%, Shanghai -0,3%, maar Hong Kong +2,6% door hogere noteringen voor techaandelen.

Brent +0,6% op 83,98 dollar. Euro/dollar 1,0716. Bitcoin/dollar blijft onder druk staan met een verlies van 1,6% op 57.373. Er ligt een duidelijke steun rond de 52.000. De koersdruk kan snel verdwijnen door hoop op een lagere rente.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider