ADV

28 mei 2024

Welke autobrandstof en waarom

In de wegmobiliteit zijn er verschillende manieren om te decarboniseren. De opties zijn batterij-elektrisch, brandstofcel-elektrisch met waterstof en een motor die (synthethische) brandstof verbrandt. Voor welke waarom kiezen. De ABN Amro heeft het uitgevogeld.

Elke optie heeft zijn eigen levenscyclusemissies. De totale levenscyclusemissies van voertuigen omvatten de productie van voertuigen, de productie van batterijen, brandstofcellen of brandstof, onderhoud, gebruik en het einde van de levensduur. De elektriciteitsmix en de gebruikte brandstof hebben belangrijke gevolgen voor de totale emissies. Voor de meeste vormen van wegvervoer hebben elektrische voertuigen op batterijen die worden opgeladen met hernieuwbare elektriciteit de laagste levenscyclusemissies, terwijl voertuigen met verbrandingsmotoren die fossiele brandstoffen of een mix van fossiele brandstoffen en biobrandstoffen verbranden de hoogste totale emissies hebben. In sommige gevallen kunnen verbrandingsmotoren die synthetische brandstoffen verbranden echter emissies gedurende de hele levenscyclus hebben die rond die van elektrische batterijvoertuigen liggen.

Lees hier het hele onderzoek op ABN Amro: Batterij-elektrisch de beste optie voor mobiliteit op de weg – ABN AMRO Bank

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider