ADV

6 juni 2024

AEX plust / Kan ECB-rente dalen naar 3,0%

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat vandaag de rente in de eurozone vrijwel zeker verlagen. Het zal de eerste verlaging zijn sinds 2019.

De centrale bank begon vanaf midden 2022 in een recordtempo de rente te verhogen tot het huidige recordniveau van 4% om de hoge inflatie te bestrijden. De inflatie bedraagt momenteel 2,6%. ECB-president Lagarde heeft er vertrouwen in dat de inflatie verder zal dalen. Dat wordt benadrukt door de renteverlaging vandaag. Toekomstige verlagingen zullen afhankelijk zijn van nog te publiceren data. Op basis van de chart zou kunnen worden geconcludeerd dat de ECB-rente een derde van de stijging kan inleveren en dus zou kunnen dalen naar 3,0%.

Rente ECB

AEX plust / Kan ECB-rente dalen naar 3,0%

Markten

Amerkaanse futures staan onveranderd. Europa in de premarket 0,2% hoger. Azië: Nikkei +0,7%, Shanghai -0,4%, Sensex +1,1% en Hong Kong -0,2%. Euro/dollar 1,0882. Brent +0,4% op 78,75 dollar. Bitcoin -0,2% op 70.939 dollar.

AEX plust / Kan ECB-rente dalen naar 3,0%

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider