ADV

11 juni 2024

AEX: Tijd voor bezinning?

Het is wachten op het rentebesluit van de Fed. Tijd voor bezinning?

Een waarschuwing van De Nederlandsche Bank, die van mening is dat beleggers te weinig oog hebben voor externe schokken. “Het optimisme onder beleggers maakt de beurzen kwetsbaar voor tegenvallers of een omslag in het sentiment. Geopolitieke conflicten of een aanhoudend hoge inflatie kunnen tot correcties leiden, waarschuwt De Nederlandsche Bank in het vandaag verschenen Overzicht Financiële Stabiliteit,” schrijft het FD. “Beleggers vertrouwen erop dat de inflatiebestrijding pijnloos verloopt.” Aandelenkoersen zijn sinds oktober wereldwijd circa 20% gestegen. De dalende rente en de hausse rond kunstmatige intelligentie worden als belangrijke aanjagers gezien.

Amerikaanse futures nagenoeg onveranderd. Nikkei +0,3%, Sanghai -1,2%, Sensex +0,3% en Hong Kong -1,7% uit vrees voor een toename van de volatiliteit. Euro/dollar 1,0768. Brent -0,2% op 81,51 dollar.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider