ADV

12 juni 2024

Bedrijven lopen achter met net zero, risico’s worden werkelijkheid

Veel bedrijven lopen achter de feiten aan als het gaat om de doelstellingen die ze zichzelf hebben opgelegd om tegen 2050 een netto-nul uitstoot te bereiken.

Dat vindt de meerderheid van de analisten van Fidelity International. De vermogensbeheerder peilt jaarlijks onder zijn analisten de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Slechts 43% van de ondervraagde Fidelity-analisten vindt dat bedrijven een geloofwaardige ‘net zero’ doelstelling hebben voor 2050. Een jaar geleden was dit nog 57%. Bedrijven lijken zich wel steeds bewuster van de risico’s die klimaatverandering op hun toekomstige winst kunnen hebben, zegt 85%.

Bemoedigend is dat bedrijven niet langer terugschrikken om het gesprek met beleggers over hun duurzaamheidsinspanningen aan te gaan.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider