ADV

14 juni 2024

TIPS van de luie belegger

“Het gaat goed op de beurzen. Toch wil ik niet overmoedig zijn. Daarom investeer ik de helft van mijn beschikbare kapitaal in aandelen. De andere helft doe ik in obligaties. Voor de aandelenkant is dit mijn keuze.”

Stoxx 50

“Ik lees allerlei verhalen over de aantrekkelijkheid van Europese aandelen. Ze zouden meer te bieden hebben dan Amerikaanse. Van mijn te beleggen vermogen investeer ik de helft in een ETF. Die van iShares noteert 51,13 euro.”

Nasdaq

“De index mag dan even last hebben van de rente en herwaarderingen, maar op termijn kun je als belegger niet zonder een mandje techaandelen. Ik waag een klein gokje met de Lyxor Nasdaq-100 Daily (2x) Leveraged UCITS ETF, omdat deze twee keer zo sterk beweegt als de onderliggende waarde. Hierin investeer ik 25%.”

Shanghai

“Bij grote beleggers is een hernieuwde belangstelling om in China te beleggen. Men lijkt zich niet al te druk te maken om protectionistische maatregelen van de VS. De index loopt ver achter op westerse markten. De iShares MSCI China ETF noteert 4,25 euro. Hierin investeer in 25%.”

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider