ADV

14 juni 2024

AEX in teken van Frankrijk + gokken op herstel CAC 40

De aandelenmarkten zullen in het teken blijven staan van het sentiment op de Franse beurs. Even geen invloed van de rente maar van politieke krachten.

De Franse aandelenmarkt is gisteren hard onderuit gegaan met een verlies van 3,7% op 7.708. Oorzaak: politieke verschuiving in Frankrijk na Europese verkiezingen. Rechts wint. Beloften zullen leiden tot een hoger overheidstekort. Waar ligt een steun voor de Franse CAC 40? Rond de 6.800 op basis van de beweging die in 2020 is ingezet; voor de korte termijn steun op het huidige niveau. Indicatoren staan laag. Is leuk voor een gokje voor traders.

 

Van de Amerikaanse futures staat alleen de Nasdaq hoger (+0,3%). Europa zoekt aanknoping voor een herstel. Nikkei +0,3% nadat Japanse centrale bank niets heeft gedaan met de rente. Shanghai -0,6%, Sensex +0,2% en Hong Kong -1,0%. Euro/dollar 1,0737. Brent -0,5% op 82,33 dollar. Bitcoin -3,7% op 66.743 dollar.

AEX in teken van Frankrijk + gokken op herstel CAC 40

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider