ADV

21 juni 2024

AEX: stoom afblazen

De Europese aandelenmarkten zouden een mooie beursdag tegemoet moeten gaan, maar het wordt er een van stoom afblazen. De Amerikaanse futures staan flink in de plus: Nasdaq +1,7% en S&P 500 +1,5%.

In de reguliere handel op donderdag daalden in de VS de S&P 500 en Nasdaq Composite respectievelijk 0,25% en 0,79%, waarbij beide benchmarks zich terugtrokken van recordhoogtes. Ondertussen won de Dow 0,77% voor zijn beste dag deze maand. Trading Economics: “Die bewegingen kwamen toen beleggers wat winst namen in hoogvliegende technologieaandelen op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Nvidia (-3,5%), Apple (-2,2%), Broadcom (-3,8%), Micron Technology (-6%), Qualcomm (-5,1%) en Arm Holdings (-7,7%). Toch eindigden acht van de 11 S&P-sectoren hoger, aangevoerd door energie, nutsbedrijven en financiële instellingen. Beleggers kijken nu vooruit naar de laatste Amerikaanse PMI-metingen op vrijdag.”

Het beursoptimisme in Europa is niet zo groot als in de VS, wellicht doordat het gisteren zo goed is gegaan met winsten van rond de 1%. Azië overwegend lager. Nikkei onveranderd, Shanghai -0,2%, Sensex -0,2% en Hong Kong -1,6% vanwege de afname van de groei van krediet. Euro/dollar 1,0712. Brent onveranderd.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider