ADV

25 juni 2024

Nvidia kan ook dalen tot beneden 100 dollar

Ongerustig lijken beleggers niet te zijn geworden over de koersdaling van Nvidia van 13% in twee dagen naar 118,11 dollar.

Verschillende redenen kunnen worden aangevoerd voor de daling:

  • Na de splitsing van aandelen zien we vaker dat winstnemingen optreden. De aandelen van Nvidia zijn recent gesplitst.
  • De waardering voor techaandelen. Deze zijn hoog en sterk op groei gericht. Dat is ook de reden dat de koersen van andere techaandelen onder druk zijn komen te staan.
  • Regelgeving zal de mogelijkheden van AI aan banden leggen. Apple heeft daarom de invoering in Europa vertraagd.
  • Gevoel van verzadiging bij beleggers over de mogelijkheden van AI. Dat lijkt onwaarschijnlijk. AI is het antwoord op de vergrijzing om de economie op niveau te houden.

Het aandeel Nvidia wordt voor 71 keer de winst verhandeld. Het koersdoel van 140 dollar is eerder aangetikt, maar dat laat ik staan voor na de correctie. Het aandeel staat nu op de steun van 118 dollar. Bij aanhoudende druk kan de koers dalen tot minimaal 96 dollar. Dat zou neerkomen op een correctie van 31%. Dat lijkt veel, maar in de periode 2021/2022 heeft het aandeel ruim 60% ingeleverd met de daling naar 12 euro. Even wachten met kopen kan dus geen kwaad.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider