ADV

25 januari 2024

Hoe werkt decentralisatie van de blockchain? | Uitleg

In ons vorige blog hebben we uitgelegd wat Blockchain technologie is en hebben we alvast een goede reden gegeven waarom decentralisatie van belang is. Namelijk, het feit dat door decentralisatie van de Blockchain de data in de database onmogelijk door één partij te wijzigen is. Maar hoe werkt dit dan? Dat is de vraag waar we in deze blog een antwoord op zullen geven. Net als in de vorige blog zullen we als voorbeeld het Bitcoin netwerk gebruiken.

Allereerst is het van belang om uit te leggen hoe het Bitcoin logboek decentraal wordt bijgehouden. Immers, hoe kunnen duizenden computers dezelfde database bijhouden en bewerken? Dit komt door het ‘peer to peer’ Bitcoin netwerk. Peer to peer (ook wel P2P) wil zeggen dat de computers in het netwerk met elkaar zijn verbonden zonder tussenkomst van een centrale server. Een ander bekend voorbeeld van een Peer to Peer netwerk is “LimeWire” of “Napster” voor het downloaden van muziek. Het feit dat er geen derde partij in het netwerk aanwezig is om iedereen met elkaar te verbinden zorgt ervoor dat we die derde partij in dit geval dus ook niet hoeven te vertrouwen.

Lees verder op hetcryptohuis.nl

Elroy Ryon

Beginnen met het investeren of misschien zelfs handelen in cryptocurrencies leer je bij Het Crypto Huis. Blockchain, Cryptocurrency Trading & Mindset. Opgericht door Elroy Heisterkamp, ook wel bekend als Elroy Ryon.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider