ADV

26 juni 2024

AEX: tech bepaalt maar prins Constantijn waarschuwt

Tech trekt weer de beurskar en is bepalend voor het marktsentiment.

Gisteren steeg de Nasdaq met 1,3% bij een daling van de Dow van 0,8%. De S&P was 0,4% in herstel na een zwakke periode van 3 dagen. Tech blijft belangrijk en is de belangrijkste aandrijver om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. Prins Constantijn vertelde op CNBC dat Europa het risico loopt zijn rol in kunstmatige intelligentie te beperken tot een regelgever, in plaats van een innovator. “Europa loopt het risico achterop te raken bij de VS en China op het gebied van kunstmatige intelligentie.”

Europa zal vandaag flink profiteren van het koersherstel van Nvidia en andere techaandelen. In de premarket staan de indices 0,5% hoger. Nasdaq future is +0,3%, Nikkei +1,2%, Shanghai +0,5%, Sensex +0,5%, Taiwan +0,3% en Hong Kong +0,3%. Euro/dollar 1,0700. Brent +0,4% op 85,40 dollar.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider