ADV

28 juni 2024

AEX wacht op inflatiecijfers VS

Beleggers zijn in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers, wat niet wegneemt hogere koersen voor ArcelorMittal +1,4%, Shell +0,8% en ASMI/ASML +0,7%.

De AEX staat een uur na de opening op een winst van 0,3%. De PCE (persoonlijke consumptie) zal naar verwachting vlak zijn vanaf april en 2,6% hoger dan een jaar geleden. Exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen zal de kern-PCE naar verwachting 0,1% hoger uitkomen op maandbasis en 2,6% op jaarbasis. Meevallende cijfers zullen het voor de Fed steeds moeilijker maken om niets met de rente te doen,

Amerikaanse futurses staan tot 0,3% hoger voor de Nasdaq en Dow Jones. Europa staat 0,1-0,2% in de plus. Frankrijk echter 0,7% lager uit vrees voor de ontwikkeling van de rente door de verrechtsing, vebruining van het politieke systeem. Japan +0,6%, Shanghai +0,7% en Hong Kong onveranderd.

Euro/dollar 1,0670. Brent +0,5% op 85,73 dollar door de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider