ADV

5 juli 2024

abrdn en Universiteit van Edinburgh bundelen krachten voor ontwikkeling AI-beleggingstool

Vermogensbeheerder abrdn en de Universiteit van Edinburgh gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een AI-beleggingstool tool die de teams van abrdn ondersteunt bij het doen van onderzoek.

De AI-tool gaat de berg aan gegevens die nodig zijn om beslissingen over beleggingsportefeuilles te nemen samenvoegen, zoals bedrijfsinformatie, marktindices en geopolitieke gebeurtenissen.

De tool is bedoeld als aanvulling op wat de beleggingsteams van abrdn zelf doen. De door de AI-onderzoekstool gegenereerde rapporten enerzijds en inzichten die menselijke intelligentie vereisen anderzijds, zullen over elkaar heen worden gelegd. Het gebruik van de tool moet meer capaciteit opleveren voor de beleggingsactiviteiten van abrdn, aangezien het snellere en nog betere beleggingsbeslissingen mogelijk maakt. De abrdn-beleggingsteams zullen vervolgens meer beleggingscategorieën kunnen bestrijken.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider