ADV

8 juli 2024

Verwachtingen ASML: minder winst

ASML publiceert volgende week de kwartaalcijfers. Analisten verwachten een winst per aandeel over Q2 van 3,72 euro tegen 4,93 een jaar eerder.

Het aandeel ASML Holding NV (ASML) eindigde op 993 euro na een stijging van 0,9%. Het aandeel bereikte hiermee een nieuwe topnotering. Technisch ziet het er ook goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn, heeft de weerstand rond 950 euro verbroken en een verdere stijging is waarschijnlijk.

Voor de korte termijn is het aandeel technisch kwetsbaar, maar dat is niet iets om zich druk te maken voor de lange termijn. In Q1 daalde de wpa op jaarbasis naar 3,11 euro van 4,95 euro een jaar geleden. De onderneming zit in de aanloop van een groei-impuls voor de introductie van nieuwe producten.

Kopen op zwakke dagen.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider