ADV

11 juli 2024

AEX: waarom wachten op Amerikaanse inflatie

Beleggers wachten op de Amerikaanse inflatiecijfers. Best vreemd.

Fed-baas Powell heeft gezegd dat de inflatie zich gunstig ontwikkeld. Markten verwachten een daling van de rente in september. De afwachtende houding lijkt dus door iets anders te zijn ingegeven als de vrees voor tegenvallende kwartaalcijfers en/of een escalatie van de geopolitiek spanningen. Alle belangrijke indices zijn slechts een paar procent verwijderd van de bovengrens van de bandbreedte.

Amerikaanse futures bewegen rond het slot van gisteren. Europa staan in de premarket hoger, kennelijk wil men de moed in een hausse niet opgeven. Voor de AEX (943) zou de 950 wel een belangrijkere drempel kunnen zijn dan de grens van 1.000. Nikkei +1,3%, Shanghai +1,0% en Hong Kong +1,8%. Euro/dollar 1,0837. Brent +0,8% op 85,73 dollar door de dalende olievoorraad in de VS.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider