ADV

17 juli 2024

Trump Trade is rally aandelen

De recente moordpoging op Donald Trump heeft de kans op een overwinning in de komende Amerikaanse presidentverkiezingen vergroot. Zijn economische beleid tijdens zijn presidentschap impliceerde deregulering, belastingverlagingen en hogere fiscale uitgaven. Positief voor de markten, maar het kan ook leiden tot meer voorzichtigheid bij de Amerikaanse centrale bank, schrijft Althea Spinozzi, hoofd Vastrentende Waarden bij Saxo.

Tijdens Trumps vorige presidentschap leidde de zogeheten ‘Trump Trade’ tot een rally op Amerikaanse aandelenmarkten, met name in de technologie- en financiële sector. De Trump Trade verwijst naar het gedrag van de markt en hoe beleggers handelen in reactie op de beloften van een tweede Trump-regering. Het beleid van Trump leidde ook tot stijgende rendementen op staatsobligaties, kleinere spreads op bedrijfsobligaties, een sterkere Amerikaanse dollar en een stijging van de prijzen van industriële metalen.

Een overwinning van Trump zou kunnen betekenen dat de Federal Reserve voorzichtig blijft met het verlagen van de rente, aangezien een gunstiger ondernemersklimaat de Amerikaanse economie weer kan aanjagen en de inflatie kan doen toenemen.

De Trump Trade zorgt er ook voor dat beleggers hun blootstelling aan binnenlandse aandelen vergroten, de voorkeur geven aan obligaties met een kortere looptijd, hedgingstrategieën implementeren tegen een sterke dollar en diversifiëren naar veilige activa.

Wat is de Trump Trade?

De ‘Trump Trade’ verwijst naar de marktbewegingen en het beleggersgedrag die ontstaan als reactie op het economische beleid en de politieke acties die gepaard gaan met een presidentschap van Donald Trump. Deze term werd vooral populair na zijn verkiezing in november 2016, toen de markten reageerden op zijn beloften van deregulering, belastingverlagingen en hogere uitgaven aan infrastructuur. De Trump Trade weerspiegelt voornamelijk de verwachting van een pro-ondernemersomgeving en een aanzienlijke impuls voor de Amerikaanse economie door middel van fiscale stimulering.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider