ADV

29 juli 2024

Fidelity optimistisch over Azië

Stimulansen en hervormingen die zowel cyclische als structurele tegenwind afwenden, kunnen Aziatische markten nieuw leven inblazen, stelt vermogensbeheerder Fidelity International in zijn Q3 Outlook 2024. Hoewel Azië nog achterloopt op het wereldwijde gemiddelde dividendniveau van 48%, ziet Fidelity dit jaar al meerdere positieve veranderingen voor beleggers in deze regio.

Neem China’s ‘gecontroleerde stabilisatie’ strategie gefocust op de productie van hightech producten zoals elektrische voertuigen, medische apparatuur en industriële machines. Deze strategie lijkt een drijvende kracht achter het herstel in productie en consumptie. Verder heeft Zuid-Korea het Corporate Value-Up Programma gelanceerd om de zogenoemde ‘Korea-discount’ tegen te gaan, terwijl de Tokyo Stock Exchange Japanse bedrijven aanspoort om hogere aandeelhoudersrendementen te realiseren.

“Deze hervormingen zullen de aantrekkingskracht van bedrijven met consistente dividendgroei vergroten en bijdragen aan de vooruitgang van lokale kapitaalmarkten”, aldus Martin Dropkin, Hoofd Aandelen Azië-Pacific bij Fidelity.

Maar Dropkin wijst ook op andere Aziatische markten die positieve ontwikkelingen vertonen. Zo profiteert India van sterke economische groei en hoge consumentenbestedingen, ondanks enige volatiliteit na recente verkiezingen. Een coalitieregering met meer checks-and-balances kan het beleggersvertrouwen in het land versterken. Ondertussen blijft Taiwan een sleutelspeler in de halfgeleider- en hightechsectoren, voornamelijk door de vraag naar geavanceerde chips door AI-technologie.

 

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider