ADV

5 augustus 2024

Zal AEX dalen tot beneden de 800?

De wereldwijde aandelenmarkten breidden maandag de verliezen uit, nu de bezorgdheid over een scherpe economische vertraging in de VS toeneemt.

Tegenvallende winsten van toonaangevende techbedrijven en onzekerheid rond de AI-sector droegen bij aan het negatieve sentiment. Nvidia ondervindt problemen bij de ontwikkeling van een nieuwe chips waardoor deze vertraagd op de markt komt.

In Europa daalden de STOXX 50 futures met ongeveer 2% en in Azië daalde de Nikkei 225 met 12,4%, wat een bearmarkt bevestigt. Ook in de VS daalden de futures fors. AEX opende 1,9% lager. Ook euro/dolar heeft last van de recessievrees: 1,0922, + 0,1%. Brent -0,9% op 76,09 dollar. Bitcoin -11% op 51.960 dollar.

De chart van de AEX geeft aan dat een belangrijke steun ligt op 860. Bij een nagatieve doorbraak neemt het risico toe op een correctie tot net beneden de 790, een steun op basis van de opgaande beweging die eind 2022 is ingezet.

Zal AEX dalen tot beneden de 800?

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider