ADV

7 augustus 2024

AEX: Paniek is overbodig, zegt ex-baas ECB Trichet

De aandelenmarkten doen een poging om een herstelbeweging te forceren.

Een combinatie van het Japanse havikachtig geworden monetaire beleid, geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en teleurstellende banencijfers in de VS , hebben rammelende markten veroorzaakt over de hele wereld, vertelde Jean-Claude Trichet aan CNBC’s Squawk Box Europe. “De drie hebben naar mijn mening hun rol gespeeld bij het op gang brengen van deze correctie. Iedereen wist dat de yen zich niet in een geschikte positie bevond, en de carry trade was, zou ik zeggen, zeer actief geweest gedurende een lange periode.”

Het is nu vooral wachten op de monetaire zet van de Fed. Een verlaging van de rente kan leiden tot een nieuwe verkoopgolf door het krimpende renteverschil tussen dollar en yen.

Amerikaanse futures staan 0,5% in de plus. Nikkei wint 1,1%. Europa staat in de premarket +0,5%. In Duitsland was de industriële productie +1,4% in juni tegen een raming van 1,0%. Shanghai is onveranderd. De export uit China groeide in juli 2024 met 7,0% op jaarbasis tegen een raming van +9.7%.

Euro/dollar 1,0911. Brent onveranderd 76,43 dollar.

AEX heeft nog geen koopsignaal gegeven

AEX: Paniek is overbodig, zegt ex-baas ECB Trichet

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider