ADV

7 augustus 2024

Vals herstel dollar/yen. Eerste steun pas op 140

De Japanse yen deprecieerde tot meer dan 147 per dollar nadat vice-gouverneur Shinichi Uchida van de Bank of Japan zei dat ze de rente niet zullen verhogen als de markt onstabiel is.

Toch verwachtten de markten dat de centrale bank de rente verder zou verhogen, omdat de stijgende lokale lonen de inflatie opdrijven. Maandag steeg de yen naar het hoogste punt in zeven maanden, toen recente valuta-interventies uit Tokio en een agressieve verschuiving in het monetaire beleid van de BOJ leidden tot een grote afbouw van de yen-carry-transacties. De beweging werd verder aangewakkerd door de groeiende vrees voor een recessie in de VS en teleurstellende technologiewinsten die leidden tot een wereldwijde uitverkoop van risicovolle activa, wat leidde tot weddenschappen op een noodrenteverlaging van de Fed. Het marktsentiment is sindsdien echter gestabiliseerd, waarbij analisten suggereren dat de recente wereldwijde uitverkoop een overdreven reactie kan zijn.

Chart

Hecht niet te veel waarde aan een herstelbeweging van de dollar/yen. Er ligt pas een duidelijke steun op 140 op basis van de opgaande beweging die eind 2020 is ingezet. De daaropvolgende steun ligt op 120. Je moet niet denken aan de gevolgen van een daling naar dat niveau.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider