ADV

13 augustus 2024

AEX bouwt kracht op maar is nog kwetsbaar

De Europese aandelenmarkten moeten het vandaag vooral hebben van de inflatiecijfers en het herstel van de Japanse beurs.

Dit is positief voor de trend en ontwikkeling van de inflatie; het biedt hoop voor Europa. “Het reguliere loon in het VK, exclusief bonussen, steeg in de drie maanden tot juni 2024 met 5,4% j-o-j, het laagste sinds augustus 2022, na een stijging van 5,8% in de voorgaande drie maanden en marktprognoses van 4,6%. Ondertussen bedroeg het werkloosheidspercentage in het land 4,2%, onder de consensus van 4,5% en het laagste sinds december tot februari”, schrijft TradingEconomics. Het is nu wachten op de Amerikaanse inflatiecijfers.

De aandelenmarkten winnen duidelijk aan kracht. Amerikaanse futures staan voorzichtig hoger, maar dat is niet vreemd gezien de waarde die wordt gehecht aan de inflatiecijfers die later vandaag bekend worden gemaakt. Opvallend krachtig is het herstel van de Nikkei met een winst van 3,4%. Het momentum werd grotendeels gedreven door de technologie- en financiële sectoren van het land, met Rakuten Group en Trend Micro met respectievelijk 8,7% en 7,6%. CNBC: “Het parlement van het land is van plan volgende week een speciale zitting te houden om het besluit van de Bank of Japan om de rente vorige maand te verhogen te bespreken.” China is afwachtend. Euro/dollar 1,0935. Brent -0,7% op 81,77 dollar.

AEX bouwt kracht op maar is nog kwetsbaar

Chart AEX bouwt kracht op, maar is nog kwetsbaar voor tegenvallers

AEX bouwt kracht op maar is nog kwetsbaar

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider