ADV

27 augustus 2024

AEX: optimistisch bij magere winsten

Het optimisme op de aandelenmarkten lijkt terug te keren. Extreme winsten zijn evenwel niet weggelegd.

Amerikaanse futures staan vrijwel onveranderd. Japan 0,5% in de plus. Europa minder dan 0,2% hoger. Euro/dollar is 1,1164.

De winsten van de Chinese industriële bedrijven stegen in de eerste zeven maanden van 2024 met 3,6% j-o-j, na een stijging van 3,5% in de voorgaande periode. De laatste cijfers kwamen op het moment dat Peking zich bleef inspannen om een fragiel economisch herstel te bevorderen. Maandelijks stegen de industriële winsten met 4,1%, sneller dan een stijging van 3,6% in juni.

AEX: optimistisch bij magere winsten

De beurs van Shanghai staat al geruime tijd onder druk met een dalende trend. Beleggers zijn bevreesd voor de ontwikkeling van de ontwikkeling van de economie. De ontwikkeling van de winsten indiceert dat nog geen sprake is van een omslag. Voor de potentie is het verontrustend dat grote bedrijven niet langer afhankelijk willen zijn van China en dat zij een deel van hun productie elders onderbrengen. Charttechnisch kan evenwel een ETF voor de lange termijn worden gekocht waarbij kan worden gedacht aan de iShares MSCI China ETF op 4,60 euro. De opwaartse potentie zal worden afgeroomd door valutaverliezen.

Chart AEX

AEX: optimistisch bij magere winsten

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider