ADV

25 april 2024

AEX moet veel problemen wegslikken

Beleggers moeten naar lucht happen. Er zit de markt veel dwars.

  • De Amerikaanse Fed zou wel eens langer kunnen wachten dan gehoopt met het verlagen van de rente. De opwaartse druk onder de inflatie is de boosdoener.
  • Sommige resultaten van tech-bedrijven vallen tegen. Ook Besi begint daar last van te krijgen met een forse daling van de orderontvangst. IBM en Meta kunnen evenmin overtuigen. Bij Meta is sprake van cashburning door de ontwikkeling van hallucinerende werkomgevingen.
  • China zou volgend jaar wel eens kunnen worden geconfronteerd met een nieuwe default, meent ratingorganisatie S&P. Men is bang dat de stimulerende maatregelen deels een averechts zullen hebben.

Amerikaanse futures staan dan ook flink lager met verliezen oplopende van 1,4% voor de Nadaq. Nikkei -2,2%. Shanghai +0,2%, Sensex +0,1% en Hong Kong +0,4%. Euro/dollar 1,0723. Brent +0,2% op 88,11 dollar.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider