ADV

23 september 2023

Kabinet en Kamer leggen extra rekening bij spaarders, ’Kennelijk is vermogen iets verwerpelijks’

Op Prinsjesdag kwam het demissionaire kabinet met een reeks belastingverhogingen om de extra uitgaven te dekken. Zo gaat het tarief voor de vermogensbelasting in box 3 versneld van 32% naar 34%.

De Kamer nam ook een motie aan waarin GL-voorman Jesse Klaver voorstelde om dit percentage verder te verhogen naar 36%, met steun van onder meer D66 en PVV. Dat is dus een verhoging van de vermogensbelasting met dik een tiende ten opzichte van het huidige niveau. Die maatregel moet een half miljard euro per jaar opbrengen, als bijdrage aan een hoger minimumloon en extra uitgaven aan kinderopvang.
Of dat doorgaat, moet nog blijken. Op 4 en 5 oktober staan de algemene financiële beschouwingen op de agenda. Daar zal de loep nog eens extra worden gelegd op de financiële haalbaarheid, impact en betaalbaarheid van de wensen die de Tweede Kamer tijdens de politieke beschouwingen op tafel legde.

Lees verder bij de Telegraaf >

Beurs Inside

Op BeursInside worden tips, ervaring en kennis via social media en events gedeeld. Gewoon beleggers onder elkaar met als doel om met gewogen risico en verantwoorde spreiding, uit het vermogen een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider