ADV

17 april 2024

LGIM breidt ETF-assortiment uit met Energy Transition Commodities ETF

Legal & General Investment Management (LGIM) maakt vandaag bekend dat het haar ETF-assortiment uitbreidt met de L&G Energy Transition Commodities UCITS ETF. Het fonds belegt in drie pijlers van de energietransitie middels grondstoffenfutures, en beoogt het groeipotentieel van het volgende hoofdstuk van de wereldwijde energietransitie te benutten.

De nieuwe ETF is een primeur op de markt [1] en biedt beleggers een liquide en gediversifieerde blootstelling aan een combinatie van grondstoffen die centraal staan in de energietransitie. Het gaat om drie verschillende groepen van grondstoffen, met elk hun eigen dynamiek wat betreft de vraag:

• Transitiemetalen die nodig zijn om schone energie te produceren, op te slaan en te distribueren;

• CO2-arme energiebronnen zoals aardgas en ethanol, die ondersteuning bieden zodra de vraag naar energie piekt, en sectoren helpen waar het verkleinen van de CO2-uitstoot uiterst moeilijk is;

• CO2-uitstootrechten die de kosten van vervuilende activiteiten verhogen, en de overstap naar CO2-arme en CO2-vrije activiteiten stimuleren.

Het fonds biedt zowel diversificatie- als hedgemogelijkheden. De gedifferentieerde propositie bestaat grotendeels uit bestanddelen die traditionele grondstoffenportefeuilles doorgaans niet opnemen en nu voor het eerst beschikbaar zijn voor UCITS-beleggers [2]. Het fonds biedt op een gediversifieerde en liquide manier toegang tot 18 liquide grondstoffen, aangevuld met beleggingen in CO2-markten.

Het fonds onderstreept de strategische intentie van LGIM om te diversifiëren en bouwt voort op het bredere scala aan grondstoffen-ETF’s van LGIM, waaronder de L&G All Commodities UCITS ETF, de L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF en de L&G Enhanced Commodities UCITS ETF.

Met deze uitbreiding van haar aanbod beantwoordt LGIM aan de vraag naar beleggingsoplossingen met een lage correlatie met andere beleggingsklassen, waardoor klanten potentiële groeikansen in de reële economie kunnen benutten.

Het fonds is bovendien een aanvulling op LGIM’s thematische ETF’s binnen de energie- en grondstoffensector, zoals de L&G Clean Energy UCITS ETF, L&G Battery Value-Chain UCITS ETF en de L&G Hydrogen Economy UCITS ETF. Samen verschaffen ze beleggers toegang tot het groeipotentieel van de energietransitie.

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider