ADV

8 oktober 2024

Hoge volatiliteit Chinese beurs. ETF blijft ruimte bieden (eng)

De Shanghai Composite steeg vandaag in eerste instantie met 6% tot boven de 3.500, waarmee een historische rally werd voortgezet die eind september begon toen China een ingrijpend monetair stimuleringspakket aankondigde om de economie te ondersteunen. Winstnemingen deden de winst in de loop van de dag verschrompelen naar 4%.

De Chinese markten gingen weer open na een vakantie van een week, wat leidde tot een stormloop op aandelen uit angst om iets te missen. De indexen van Shanghai en Shenzhen zijn nu respectievelijk meer dan 30% en 40% gestegen ten opzichte van hun dieptepunt in september, en handelen tot ver in het gebied van de bullmarkt. Eind september kondigde China uitgebreide economische steunmaatregelen aan, waaronder een verlaging van de reserveverplichtingen van banken en de belangrijkste rentetarieven, waarbij de markten nu wachten op signalen van verdere beleidsondersteuning van de begrotingszijde. Hedendaagse Amperex (13,1%), Kweichow Moutai (4,2%), Ping An Insurance (8,4%), Wulianye Yibin (7,7%) en BYD Company (6,8%) presteerden sterk.

De iShares MSCI China ETF noteert 5,62 euro. Indicatoren staan dermate hoog dat voor een correctie moet worden gevreesd, hoewel de ETF boven de weerstand van 4,90 euro koerst. Daardoor is technisch ruimte voor een stijging naar 6,60 euro.

 

Cashcow

Cashcow is het multimediale platform voor particuliere beleggers in Nederland. Het platform geeft inzicht in onder andere beleggingsfondsen, vermogensbeheer, vastgoed(fondsen), online beleggen, fiscale beleggingsmogelijkheden en andere alternatieve beleggingsvormen. Bovenmatige interesse is er voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Meer artikelen

Meld je gratis aan bij het beleggersplatform Beursinside en geniet van heel veel voordelen!

FINANCIEEL NIEUWS DAGELIJKS GESCAND

CashCow InvestmentOfficer FD Morningstar IEX DFT BitcoinMagazine BNR CryptoInsider